Hoe te Wedden op Tennis

Tennis

tennis bettingWedden op tennis is in veel opzichten een stuk eenvoudiger vergeleken bij andere sporten, bovendien staat het tweede na voetbal op de lijst van populaire sporten, en daarom vormen tenniswedstrijden een groot deel van de wedsector. Maar in het geval dat u nog niet eerder op tennis hebt gewed, kunt u in deze gids alle basisprincipes van het wedden op tennis leren, er wordt o.a. uitgelegd welke diverse opties voor tennisweddenschappen beschikbaar zijn bij de bookmakers, waar te wedden op tenniwedstrijden en hoe u uw voorspellingen kunt verbeteren. Het afsluiten van een tennisweddenschap is nog steeds een gokactiviteit en daarom adviseren wij u om binnen een bepaalde limiet te spelen en onderstaande punten door te lezen om betere keuzes te kunnen maken.

Als u een nieuwbie bent op het gebied van tennisweddenschappen en u wil af en toe een weddenschap op deze sport afsluiten, dan kunt u na het lezen van deze pagina direct aan de slag. Maar zelfs de door de wol geverfde gokker die wat geld wil verdienen met het plaatsen van tennisweddenschappen, kan zijn voordeel doen met onze uitgebreide gids met veel praktische tips en geldbeheerstrategieƫn op basis waarvan u weloverwogen selecties kunt maken.

Opties voor Tennisweddenschappen – Hoe op Tennis te Wedden

Met toernooien die bijna het hele jaar door plaatsvinden, van ATP, WTA en ITF, is er geen twijfel mogelijk waarom tennis een van de populaire gokkeuzes is onder zowel gokkers als bookmakers. Met twee deelnemers in het spel waarbij een gelijkspel is uitgesloten, biedt tennis aanzienlijk simpeler wedopties.

Quoteringen (odds) bij Weddenschappen Uitgelegd

Gokkers uit de meeste landen gebruiken de decimale notering voor het inzetten van weddenschappen, zoals 1,7, 2,3 enz. We leggen dit uit aan de hand van een voorbeeld om beter te begrijpen hoe deze quoteringen worden gebruikt en hoe u potentiĆ«le winsten kunt berekenen. Het plaatsen van een inzet van ā‚¬10 met een quotering van 1,7 levert ā‚¬17 op als u wint (1,7 X ā‚¬10 = ā‚¬17, inclusief uw inzet + ā‚¬7 winst), terwijl u aan de andere kant, als de weddenschap wordt verloren de inzet van ā‚¬10 verliest.

Hieronder hebben we een eenvoudige berekening opgenomen die met decimale quoteringen (ook bekend als de Europese stijl wedquotering) gebruikt wordt voor het berekenen van de potentiƫle winst:

wedquoteringen X inzetwaarde = potentieel rendement van de winnende weddenschap

winst = potentieel rendement van winnende inzetinzetwaarde

potentieel verlies = inzetwaarde (in het geval dat uw weddenschap verloren gaat)

Deze formules kunnen eenvoudig worden toegepast op alle beschikbare opties voor weddenschappen op tennis, zoals hieronder beschreven:

Match Weddenschap

Match Betting ofwel wedstrijd wedden (of 12 markten) is de belangrijkste weddenschapsmarkt voor elke tenniswedstrijd. Deze markt stelt gebruikers in staat te wedden op de uitkomst van de wedstrijd (de winnende speler). De weddenschap geldt voor de uitslag aan het einde van de wedstrijd, waarbij de een van de spelers de winnaar is. Er is hier geen tijdsdruk zoals in het voetbal, omdat tenniswedstrijden worden gespeeld totdat een speler het aantal winnende sets heeft bereikt.

Bij Wedstrijdwedden selecteren gokkers eenvoudigweg de naam van een speler die hun favoriet is. Sommige bookmakers hanteren ook de 12 notatie, waarbij 1 staat voor de eerste speler zoals vermeld in de wedstrijd, terwijl 2 staat voor de tweede speler.

tenniswedden noteringen wedstrijd

Totaal Games Weddenschappen

Totaal Games wedden ofwel wedden op het totaal aantal games is een Over/Under weddenschapsoptie, waarbij bookmakers een aantal games geven voor de tenniswedstrijd en gokkers gewoon op de wedstrijd wedden om te eindigen met Over of Onder van het specifieke totaal aantal games. Een game is een onderverdeling van een tennisset, waarbij de speler 6 games moet spelen om een set te winnen. Het totaal aantal games dat een bookmaker aanbiedt voor een weddenschap verschilt per wedstrijd en zelfs per tennistoernooi.

Bijvoorbeeld, in de Over/Under 20.5 Games wedmarkt, zal de selectie van meer dan 20.5 games een winnende weddenschap zijn als de tenniswedstrijd eindigt met 21 of meer gespeelde games. Afhankelijk van de wedstrijden zijn er naast de 20.5 in totaal ook nog eens verschillende Over/Under-waarden, zoals 23.5, 30.5, 30.5, enz.

Terwijl bij de optie Total Games wedden het gaat om alle gespeelde games tijdens de wedstrijd, hebben gokkers ook de mogelijkheid te wedden op het aantal games die tijdens een bepaalde set (Set 1, Set 2, Set 3) wordt gespeeld. En het wedproces verloopt net zoals we hierboven hebben uitgelegd.

tenniswedden totaal aantal games

Totaal Sets Weddenschappen

Total Sets wedden is ook een Over/Under weddenschapsoptie, vergelijkbaar met Total Games, maar hierbij wedden gokkers op het aantal sets dat gespeeld moet worden tijdens een tenniswedstrijd. De meest voorkomende Over/Under-waarde is hier 2.5 Sets, waarbij een Over 2.5 inzet wordt beschouwd als een winnende weddenschap als er in totaal 3 of meer Sets worden gespeeld tijdens de tenniswedstrijd.

De Over/Under 2.5 Sets markt is de meest voorkomende omdat de winnende speler 2 van de 3 sets moet winnen, maar in de Grand Slam toernooien voor Mannen kan de Over/Under-waarde hoger zijn omdat mannelijke spelers tot 5 Sets zullen spelen in een wedstrijd, en de winnende speler 3 van de 5 sets moet winnen.

tenniswedden totaal aantal sets

Set Handicap Weddenschappen

De Set Handicap wedmarkt is vergelijkbaar met de Match Wedoptie, maar waar de spelers een handicap krijgen voor het begin van de wedstrijd. Daarom kunnen we hier speler A met een handicap van +1.5 vinden, terwijl speler B een handicap van -1.5 heeft. Dit betekent dat het selecteren van een speler met zo’n handicap om te winnen er rekening moet worden gehouden met de waarde die gegeven wordt in het totale aantal sets dat tijdens de wedstrijd gespeeld wordt.

Als de gokker bijvoorbeeld een inzet plaatst op speler A om te winnen met een handicap van +1.5 en de uitslag van de wedstrijd is speler A 1 : 2 speler B, dan is het einduitslag met de toegevoegde handicap 2.5 : 2 voor speler A. Dit zou een winnende weddenschap opleveren op basis van deze handicap.

tenniswedden set handicap

Game Handicap Weddenschappen

De Game Handicap wedmarkt werkt hetzelfde als de Set Handicap wedden. Het verschil is echter dat de handicapwaarde wordt opgeteld bij of afgetrokken van het aantal games van elke speler en niet van de sets.

tenniswedden game handicap

Set Weddenschappen

De Set wedmarkt wordt ook de correcte score genoemd. Bij deze optie wordt een weddenschap geplaatst op de Set-score bij het einde van de wedstrijd. Zoals bijvoorbeeld wedden op speler A om met 2-0 te winnen en als de wedstrijd eindigt in 2-0 dan is dat een winnende weddenschap.

tenniswedden setwedden

Wedden op het Totaal Aantal Tiebreaks

Wedden op het aantal Tiebreaks is een andere Over/Under wedoptie die voor tenniswedstrijden wordt aangeboden. Een Tiebreaks-waarde wordt gegeven door de bookmaker, en de gokkers zetten in op de vraag of het totale aantal Tiebreaks Boven of Onder die waarde zal zijn.

tenniswedden totaal aantal tiebreaks

Setwinnaar Weddenschappen

Een andere optie bij tenniswedstrijden is het wedden op de Setwinnaar. De selectie is hier eenvoudig omdat de gokker de winnaar van een bepaalde set uit de twee spelers moet kiezen.

tenniswedden setwinnaar

Winnaar Weddenschappen

Bij de Outright wedmarkt wordt de speler geselecteerd die het tennistoernooi gaat winnen. Inzetten op de Outright-markt kunnen zelfs voor de start van het toernooi geplaatst worden.

voetbalwedden winnaar

Online Wedden op Tennis

Voor iedereen die overweegt om te wedden op tennis, hebben we 2 belangrijke opties gevonden om uit te kiezen: wedkantoren en online sportsbooks. Wedkantoren bieden op sommige locaties nog steeds een snelle en eenvoudige oplossing voor gebruikers. De populariteit van online bookmakers is echter toegenomen door hun andere aanpak, waarbij gokkers altijd en overal over een online account kunnen beschikken waarop ze geld kunnen storten en op ieder moment weddenschappen kunnen afsluiten via hun smartphone. Bovendien bieden online bookmakers vaak betere quoteringen, samen met bonussen en andere promotionele aanbiedingen zoals gratis weddenschappen of cashbacks.

eBonuscode.be beveelt hier verschillende top online bookmakers voor tennisweddenschappen aan, samen met beschikbare registratiepakketten voor nieuwe spelers. De genoemde online bookmakers genieten het vertrouwen van honderdduizenden spelers omdat ze al vele jaren actief zijn en hun eerlijkheid en stabiliteit hebben bewezen. Bovendien zijn ze allemaal in het bezit van een licentie van de Kansspelcommissie om diensten voor het afsluiten van weddenschappen aan gebruikers in het Belgiƫ aan te bieden.

Unibet Unibet.be Circus Circus.be

U zou ook de betting reviews en beoordelingen van andere gebruikers kunnen raadplegen die al bij deze bookmakers weddenschappen hebben afgesloten.

Hoe te Registreren voor een Online Wedaccount

Het registratieproces voor het plaatsen van weddenschappen op tennis of andere sporten bij een van deze online wedkantoren verloopt heel eenvoudig. Volg simpelweg onderstaande stappen voor een snelle start:

  1. Kies een bookmaker uit bovenstaande lijst en klik om de aanbiedingen te bekijken en de website te bezoeken.
  2. Registreer een account – wanneer u op de website bent, klikt u op de knop “Nu Registreren”.
  3. Zodra het registratieformulier wordt getoond, vul het in met uw gegevens. De gegevens moeten correct zijn, omdat ze worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw account, om geld te storten voor het afsluiten van weddenschappen of om uw winst op te nemen.
  4. Zodra de registratie is voltooid, moet u toegang hebben tot uw account. Bij sommige bookmakers moet u echter de account activeren door na registratie een bevestigingslink te volgen die u ontvangt in een welkomstmail. Controleer uw inbox voor die activeringsmail (als u de e-mail na een paar minuten niet ziet, is het handig om ook in de Spam-map te kijken).
  5. Wanneer uw account bij de online bookmaker is geverifieerd, krijgt u toegang tot de verschillende secties op de website, waaronder een stortingspagina met een overzicht van alle stortingsopties waarbij u in de aangegeven velden stapsgewijs geld kunt storten op uw wedaccount.
  6. Kies een stortingsoptie om geld op uw wedaccount te storten. Elke online bookmaker biedt meerdere stortingsopties, van creditcards tot e-wallets en bankoverschrijvingen. Als u ook op zoek bent naar de welkomstbonus, raden wij u aan de bonusvoorwaarden te lezen, omdat er enkele beperkingen kunnen zijn op welke stortingsopties gebruikt kunnen worden om de bonus vrij te spelen.
  7. online betting slipPlaats uw weddenschappen – zodra het gestorte geld op uw wedaccount staat, kunt u weddenschappen afsluiten. Blader door de sectie sportweddenschappen van de online bookmaker, selecteer Tennis in het sidebarmenu of een andere sport, selecteer de wedstrijd waarop u wilt wedden en klik op de gewenste uitslag / wedquoteringen. De selectie wordt toegevoegd aan het wedbriefje. Het wedbriefje is waarschijnlijk zichtbaar aan de rechterkant in de webbrowser. Controleer uw keuze op het wedbriefje, typ uw inzet in (wedbedrag) en klik op de knop “Weddenschap Plaatsen” op het wedbriefje.

Als u ervoor kiest om op de websites voor sportweddenschappen een welkomstbonus te ontvangen, lees dan eerst de inzetvereisten die verplicht zijn om de eventuele winst te kunnen opnemen. Raadpleeg de volledige bonusvoorwaarden van de bookmaker om meer te weten te komen.

Alvorens een geldopname kan worden verwerkt, zal u eerst gevraagd worden uw account te verifiƫren. Dit is niet ongebruikelijk, aangezien alle gebruikers aan deze verificatie op een eerder of later tijdstip worden onderworpen. Het verificatieproces verschilt van bookmaker tot bookmaker, het kan bestaan uit een kort telefoontgesprek om uw gegevens te bevestigen of een ID-verificatie (dit vereist dat u enkele kopieƫn van documenten zoals een foto ID of energierekening uploadt naar de website van de bookmaker om persoonsgegevens en adres te bevestigen). Er is geen reden om zich hier zorgen over te maken, omdat dit de standaardprocedure is. Zodra de account is geverifieerd, kunt u uw winst opnemen, stortingen doen en nieuwe weddenschappen plaatsen. Het verificatieproces wordt ƩƩn keer per spelersaccount uitgevoerd.

Sportwedden en gokken kunnen leiden tot verslaving en verliezen. Om deze reden herinneren wij u eraan dat elke bookmaker zelfuitsluitingsopties heeft ingebouwd in zijn systeem, die kunnen beperken hoeveel geld u kunt storten of inzetten in een bepaalde periode of voor altijd als u het risico loopt problemen met gokken te krijgen. Neem gewoon contact op met de bookmaker om de opties voor het beperken van uw wedactiviteiten te bespreken.

Prematch of Live Wedden

Een ander voordeel van online weddenschappen op tennis is de mogelijkheid om zowel vĆ³Ć³r de wedstrijd als live weddenschappen te plaatsen. Het pre-match wedden is een optie die beschikbaar is bij zowel wedkantoren als online bookmakers, terwijl live weddenschappen beschikbaar zijn op online sportsbooks.

Voor in-play wedstrijden is de live wedoptie de perfecte keuze voor het wedden op wedstrijden terwijl ze aan de gang zijn. Sommige bookmakers bieden de optie om vanuit het wedaccount via een live streamingdienst het spel online te bekijken . Aangezien markten sneller veranderen voor in-play wedstrijden, gaan live weddenschappen gepaard met een aantal hogere risico’s.

Tennisprognoses

Bij het wedden op tennis, volgen sommige gebruikers hun intuĆÆtie of favoriete quoteringen voor het selecteren van de winnaar. In andere gevallen sluiten gebruikers gewoon een weddenschap af op een tennisspeler van hun voorkeur. Geen van deze keuzes zijn de slimste, en daarom raden we aan om elke tennisser onder de loep te nemen en een Head-to-Head datavergelijking uit te voeren voordat u een beslissing neemt en de weddenschap plaatst.

Het lezen van wat de diverse tipgevers te zeggen hebben over tenniswedstrijden is een andere optie die gecombineerd moet worden met uw eigen onderzoek. Er zijn veel gratis wedprognoses en betaalde tipdiensten voor tenniswedstrijden. Hoewel er vele bronnen voor wedtips zijn, moet de uiteindelijke beslissing voor het plaatsen van de weddenschap na het laten meewegen van de spelersstatistieken toch door u worden genomen.

Aanbieders van wedtips:

  • Gratis Tennisprognoses & Geldbeheer

Tennisstatistieken

Als u overweegt om op tennis te wedden, dan weten we zeker dat u al enige kennis heeft van spelers en toernooien. Desalniettemin is het zeer aan te raden om wat extra statistieken te in te zien die u kunnen helpen bij het identificeren van enkele tennistrends en -kansen voor verschillende tenniswedstrijden. Check TennisStats247.com bijvoorbeeld als bron voor dagelijkse tenniswedstrijden, live score, statistieken en trends voor toernooien van over de hele wereld, van ATP, WTA en het ITF-circuit. De website heeft veel statistieken en tennisgegevens verzameld en geordend op een manier die gemakkelijk te gebruiken is voor het identificeren van de beste wedopties voor verschillende wedstrijden.

Conclusie

Na het doorlezen van deze gids, beschikt u over basisinformatie waarmee u kunt beginnen met wedden op tennis. Welke eenvoudige stappen te volgen, voorbeelden van wedquoteringen en -mogelijkheden voor tennis, opties voor online wedden, dit zijn de onderwerpen die aan bod komen. Kortom deel geeft antwoord op de vraag “Hoe op tennis te wedden?“, en biedt een effectieve start voor elke nieuwe gebruiker van tennisweddenschappen.