Hoe te Wedden op Voetbal

voetbal weddenAls u een nieuwbie bent in de wereld van voetbalweddenschappen en graag wilt wedden op voetbalwedstrijden, dan laat onze gids u precies zien welke stappen u kunt nemen en wat de opties zijn. In dit deel leert u alle basisbeginselen voor het wedden op voetbal van opties bij voetbalweddenschappen, waar te wedden op voetbal en hoe u uw voorspellingen kunt verbeteren. Wedden op voetbal is een gokactiviteit en kan ervoor zorgen dat u uw inzet verliest, daarom raden wij u aan verantwoord te wedden en onderstaande tips te volgen om betere keuzes te kunnen maken.

Degenen die simpelweg wedden om wat plezier te hebben, ook wel bekend als de recreatieve gokker, kunnen na het lezen van deze pagina aan de slag gaan. Maar als u dit ook ziet als een manier om winst te maken, wijzen wij u verder aan het einde van deze gids, op een groot aantal bronnen met het oog op het verbeteren van uw voorspellingen en geldbeheer-strategieën.

Opties voor Voetbalweddenschappen – Hoe op Voetbal te Wedden

Als een van de populairste sporten om op te wedden, heeft voetbal het voordeel dat het gepaard gaat met wedquoteringen met een van de hoogste rendementen. Tegelijkertijd zijn er meerdere opties om op te wedden, maar zodra u de basisopties begrijpt, zullen de andere opties vanzelfsprekend zijn.

Quoteringen (odds) bij Weddenschappen Uitgelegd

De weddenschappen hebben een decimale notatie (bijv .: 1,5, 2,7 etc.). Om een ​​beter inzicht te krijgen in deze quoteringen en hoe ze werken, geven we een voorbeeld. Als u €10 wedt op odds van 1,5, ontvangt u €15 (dit betekent dat uw inzet + een winst van €5 ontvangt), maar stel dat uw inzet verloren is gegaan, dan verliest u alleen uw eigen inzet van €10.

Met het rekenmodel dat bij wedquoteringen wordt gebruikt, kunt u eenvoudig de mogelijke winst berekenen:

wedquoteringen X inzetwaarde = potentieel rendement van de winnende weddenschap

winst = potentieel rendement van winnende inzetinzetwaarde

potentieel verlies = inzetwaarde (in het geval dat uw weddenschap verloren gaat)

Het rekenmodel bij deze weddenschappen is van toepassing op alle beschikbare opties voor voetbalwedden, zoals uitgelegd bij de volgende soorten weddenschappen.

1X2 Weddenschap

1X2 or Win-Draw-Win / Reguliere speeltijd is het belangrijkste wedtype bij voetbal. Bij deze wedoptie kunt u wedden op de uitkomst van de wedstrijd (winnend team of gelijkspel). De 1×2 weddenschappen zijn van toepassing op resultaten bij het spelen van de volledige wedstrijd, dit betekent dat u kunt selecteren wat het eindresultaat zal zijn aan het einde van de reguliere speeltijd (90+ minuten, inclusief extra speeltijd). Extra tijd toevoegen is zelden inbegrepen, maar dit beleid varieert van het ene wedkantoor tot het andere. Neem bij twijfel contact op met de desbetreffende bookmaker.

De notatie staat 1X2 staat voor het eindresultaat – 1 is voor de keuze voor de weddenschap op het winnen van de thuisploeg (of gastploeg), X is voor de keuze voor de weddenschap op gelijkspel, 2 is voor de keuze voor de weddenschap op het winnen van de uitploeg (of gastploeg). Bij wedkantoren wordt een voetbalwedstrijd gepresenteerd als Ploeg A-naam tegen Ploeg B-naam. In dit voorbeeld staat Ploeg A-naam voor 1 en Ploeg B-naam voor 2.

voetbalwedden reguliere speeltjid

Hoewel de 1X2 gokmarkt voor full-time (volledige) wedstrijden de belangrijkste optie is, zult u ook variaties vinden op deze wedkeuze die wordt toegepast op andere speeltijdperioden, zoals 1X2 in de Eerste Helft van het spel of 1X2 in de Tweede Helft van het spel. In dergelijke gevallen werkt het wedden hetzelfde, maar het houdt alleen rekening met het resultaat/aantal gescoorde doelpunten gedurende die periode.

Over/Under Weddenschappen

De Over/Under weddenschappen zijn de op één na populairste wedopties in het voetbal. In deze markt wedt u op het aantal gescoorde doelpunten tijdens een wedstrijd die boven of onder een specifieke waarde staan. De meest gebruikelijke referentiewaarde bij Over/Under is 2,5, dit betekent dat wedden op Over de 2,5 een winnende weddenschap is als de wedstrijd eindigt met 3 of meer gescoorde doelpunten. Als de optie Under 2,5 een winnende weddenschap is, moet de wedstrijd met maximaal 2 gescoorde doelpunten eindigen.

Hoewel de waarde 2,5 het meest voorkomt bij Over/Under weddenschappen, zijn er ook wedopties met andere vergelijkbare waarden, zoals 0,5, 1,5 en meer.

voetbalwedden over/under

De weddenschapsoptie Over/Under geldt voor het volledige resultaat van de wedstrijd (90 minuten + extra speeltijd). Op deze wedmarkt zijn er variaties die gebaseerd zijn op tijdschema of individuele deelnemer. Op deze manier kunnen we Over/Under weddenschappen vinden voor de Eerste Helft, Tweede Helft, Over/Under weddenschappen alleen voor de Thuis- of Uitploeg. De rekenformule voor het afsluiten van de weddenschap is hetzelfde als hierboven uitgelegd.

Dubbele Kans Weddenschappen

De Dubbele Kans weddenschappen is vergelijkbaar met de 1X2 weddenschappen, maar bieden de mogelijkheid om in te zetten op 2 verschillende uitkomsten met dezelfde inzet. Dit betekent dat we hier verschillende wedkeuzes hebben, zoals:

 • 12 – wedden op beide teams om te winnen (1 of 2). De weddenschap gaat verloren als de wedstrijd eindigt in een gelijkspel
 • 1X – wedden op de Thuisploeg (1) op te winnen of bij gelijkspel (X)
 • X2 – wedden op gelijkspel (X) of op het winnen van de Uitploeg (2)

voetbalwedden dubbele kans

De quoteringen bij deze wedopties zijn iets lager in vergelijking met individuele resultaatweddenschappen, maar het dekt meer eindresultaten, waardoor het verliesrisico wordt beperkt.

Rust/Reguliere speeltijd Weddenschappen

Deze wedoptie maakt gebruik van de 1X2 notatie om de selectie van het resultaat bij Eerste Helft/Volledige Wedstrijd mogelijk te maken. Een weddenschap bij deze optie zou er als volgt uitzien:

 • X / 2, dit betekent er bij HT een gelijkspel is maar dat de Uitploeg (2) aan het einde van de wedstrijd heeft gewonnen

voetbalwedden rust/reguliere speeltjid

Meerdere keuzes zijn hier beschikbaar, zoals 1 / 1 (Thuisploeg wint bij HT en aan het einde van FT), 1 / 2 (Thuisploeg wint bij HT, Uitploeg wint bij FT) enz.

Even/Oneven Weddenschappen

Bij het type Even/Oneven Weddenschappen hebt u de keuze om in te zetten op de mogelijke even of oneven aantal doelpunten. Dit is een eenvoudige weddenschap met een simpele uitkomst, waarbij over het algemeen de wedquoteringen vaak gelijkwaardig voor beide opties zijn.

Correcte Score Weddenschappen

Zoals u wellicht uit de titel begrijpt, kunt u met Correcte Score Weddenschappen wedden op een specifiek aantal doelpunten bij een wedstrijd. U krijgt dan meerdere keuzes met potentiële scores, elk met verschillende wedquoteringen. De Correcte Score weddenschap is alleen een winnaar in het geval de wedstrijd eindigt met het bepaalde voorspelde aantal doelpunten.

voetbalwedden correcte score

Handicap Weddenschappen

De handicap weddenschappen is een markt vergelijkbaar met de 1X2 optie, maar met het verschil dat een ploeg vanaf het begin van de wedstrijd een virtuele handicap heeft. Handicaps worden soms aangeboden door online bookmakers aan underdogs in een poging om de wedstrijd in evenwicht te brengen.

voetbalwedden handicap

Als voorbeeld: een wedstrijd van Ploeg A + 1 tegen Ploeg B. In dit geval begint de underdog Ploeg A de wedstrijd met een voordeel van +1 in doelpunten. Als dan de wedstrijd bijvoorbeeld in 0-1 eindigt en we de Handicap-waarde toevoegen, krijgen we uiteindelijk een 1-1 uitslag, in welk geval X (de gelijkspel weddenschap) de winnende optie zou zijn.

Doelpuntenmaker Weddenschappen

Met deze optie kunt u een individuele speler van een van de twee teams selecteren om een ​​doelpunt te maken tijdens de wedstrijd. Met deze wedoptie wint u alleen als de door u geselecteerde speler een doelpunt maakt tijdens de betreffende voetbalwedstrijd.

Sommige variaties zijn ook hier beschikbaar, zoals Eerste Doelpuntenmaker (speler die het eerste doelpunt in de wedstrijd scoort), Doelpuntmaker (speler die op elk moment tijdens de wedstrijd een doelpunt scoort), Laatste Doelpuntenmaker (speler die het laatste doelpunt van de wedstrijd scoort).

voetbalwedden doelpuntenmaker

Eerste Ploeg die Scoort

Dit is vergelijkbaar met het wedtype voor doelpuntenmakers, het verschil is alleen dat u hier de ploeg selecteert waarvan u denkt dat die het eerste doelpunt van de wedstrijd zal maken.

Winnaar Weddenschappen

De Winnaar wedmarkt (weddenschappen voor de lange termijn) wordt gebruikt bij voetbalcompetities of -toernooien, en zijn al vanaf het begin van de competitie beschikbaar. Hiermee kunt u de winnaar van het toernooi/competite selecteren, in ons geval het voetbalteam dat aan het einde van het seizoen als eerste wordt geplaatst.

voetbalwedden winnaar

Online Wedden op Voetbal

Wat het wedden op voetbal betreft zijn er 2 hoofdopties: fysieke wedkantoren en online bookmakers. Fysieke wedkantoren en casino’s genieten nog steeds een grote populariteit onder de vele bezoekers, maar online bookmakers zijn sterk in opkomst en bieden een beter en groter aanbod, zoals betere wedquoteringen, meer wedopties en sportevenementen, het kunnen 24/7 kunnen afsluiten van weddenschappen vanuit het comfort van uw huis of via mobiele apps, evenals mogelijkheden voor live wedden. Bonussen en voortdurende promotionele aanbiedingen zoals gratis weddenschappen en de de teruggave van de inzet zorgen ook voor een grote Toegevoegde Waarde om voor online bookmakers te kiezen.

eBonuscode.be vermeldt hier een aantal aanbevolen online eersteklas bookmakers, samen met hun beschikbare welkomstaanbiedingen bij registratie. Deze online wedkantoren zijn al lange tijd online actief en worden als betrouwbare en veilige exploitanten aangemerkt, waardoor ze honderdduizenden gebruikers tot hun klanten mogen rekenen. Bovendien zijn ze allemaal in het bezit van een licentie van de Kansspelcommissie om diensten voor het afsluiten van weddenschappen aan gebruikers in het België aan te bieden.

Unibet Unibet Circus Circus

Hoe te Registreren voor een Online Wedaccount

Registratie en het wedden op voetbal en vele andere sporten bij een online bookmaker is vrij eenvoudig. Volg onderstaande stappen en er kan niets mis gaan:

 1. Selecteer een bookmaker uit bovenstaande lijst en klik op de door u gekozen bookmaker om de website te bezoeken
 2. Registreer een account: eenmaal op de website, zoek naar de knop “Nu Registreren” en klik hierop
 3. Zodra u het registratieformulier te zien krijgt, vult u dit in met uw gegevens. De door u ingevulde gegevens moeten juist zijn, omdat u nodig heeft om toegang te krijgen tot uw account, stortingen te doen of uw winsten op te nemen
 4. Na registratie zou u al toegang moeten hebben tot uw wedaccount. In sommige gevallen moet u deze mogelijk activeren door een bevestigingslink te volgen die is ontvangen in de welkomstemail van de bookmaker. Controleer uw inbox voor de welkomstmail (als u het niet kunt terugvinden, is het misschien ook goed om de Spam-map te controleren)
 5. Na bevestiging van uw wedaccount, krijgt u toegang tot het Ledengedeelte, waar u een storting kunt doen (Stortingssectie). Hier krijg u de diverse stortingsopties te zien om geld in uw wedaccount te storten.
 6. Selecteer een stortingsoptie om geld in uw wedaccount te storten. Credit-/debitcards zijn de meest voorkomende en snelste optie. Andere stortingsopties zijn ook beschikbaar, maar als u ook op zoek bent naar een welkomstaanbieding, is het raadzaam om eerst de bonusvoorwaarden te lezen, omdat er mogelijk beperkingen zijn met betrekking tot de stortingsopties. Stortingen worden snel en veilig uitgevoerd, net zoals bij het betalen bij het online winkelen.
 7. online betting slipBegin met inzetten: nadat u een eerste storting heeft verricht, kunt u beginnen met wedden. Surf naar de sectie Sportweddenschappen, selecteer de optie Voetbal of een andere sport, selecteer de wedstrijd waarop u wilt inzetten en klik op de gewenste uitkomst/quoteringen (odds). In dit stadium is uw weddenschap toegevoegd aan het wedbriefje. Bij de meeste online bookmakers ziet u het wedbriefje aan de rechterkant van de browser. Wanneer u tevreden bent met de selectie, kunt u op uw wedbriefje klikken op de knop “Plaats Weddenschap”.

Bij het claimen van een welkomstbonus bij online bookmakers, moet u voldoen aan een aantal rondspeeltvereisten voordat u uw winsten kunt opnemen. Raadpleeg uw bookmaker voor de bonusvoorwaarden.

Waarschijnlijk zult u ook uw account moeten verifiëren voordat een opname kan worden verwerkt. Dit is een standaardprocedure die vereist is om ervoor te zorgen dat er geen witwaspraktijken of bonusmisbruik plaatsvindt. Het verificatieproces kan bestaan uit een kort telefoongesprek met de bookmaker of een documentverificatie (uploaden van enkele documenten zoals ID-scan en energierekening om uw adres te bevestigen). Dit is een standaardprocedure, daar hoeft u zich verder geen zorgen over te maken. Zodra het account is geverifieerd, kunt u uw geld opnemen, vervolgstortingen doen etc. De verificatie gebeurt slechts eenmaal, dus daarna moet u uw gokaccount onbeperkt kunnen gebruiken.

Aangezien sportweddenschappen verslavend kunnen zijn en tot verliezen kunnen leiden, is het ook goed om te weten dat er bij elke bookmaker zelfuitsluitingsmogelijkheden zijn. Vink deze optie simpelweg aan in uw wedaccount of neem per e-mail contact met hun op als u op uw wedactiviteiten een bepaalde limiet in wilt stellen of stop wilt zetten.

Prematch of Live Wedden

Een ander groot voordeel van online wedden op voetbal is de mogelijkheid om zowel prematch als live weddenschappen te plaatsen. Terwijl fysieke wedkantoren de prematch weddenschappen aanbieden, bieden de online sportsbook beide opties aan: het plaatsen van weddenschappen voorafgaand de wedstrijd én tijdens de wedstrijd.

Met live wedden kunnen gebruikers tijdens de wedstrijd weddenschappen plaatsen, waarbij sommige bookmakers ook de optie bieden om de wedstrijd online te bekijken vanuit het wedaccount via een livestreamdienst. Live wedden gaat weliswaar gepaard met een aantal hogere risico’s, omdat de quoteringen (odds) veranderlijker zijn en vaak veranderen naarmate de wedstrijd vordert.

Aankomende Belgische voetbalwedstrijden

Er zijn veel wedstrijden te bekijken in de Belgische voetbalcompetitie, zoals de First Division A, Second Division en de Cup en andere – dit zijn maar een paar van de competities die in België worden gespeeld.

Voetbalvoorspellingen

Bij het plaatsen van weddenschappen op voetbal volgen veel gebruikers gewoon hun eigen intuïtie voor het selecteren van een winnaar. In andere gevallen zullen gebruikers gewoon wedden op hun favoriete team, zelfs als dit niet de slimste keuze is. Bij weddenschappen op voetbal, raden we u toch aan om zich eerst wat meer te verdiepen en te lezen wat andere gebruikers/tipgevers te vertellen hebben.

Er zijn veel aanbieders van gratis wedtips en betaalde tips die u kunt raadplegen en gebruiken. Ondanks dat u deze voorspellingen krijgt van diverse aanbieders, bent u uiteindelijk de beslissende persoon bij het plaatsen van de weddenschap, weddenschapsopties etc. en hoeft u de tip niet blindelings te volgen alleen al omdat iemand anders dat zegt.

Aanbieders van wedtips:

Voetbalstatistieken

U weet vast en zeker van de hoed en de rand over voetbal als u overweegt om op voetbalwedstrijden te wedden, maar het is toch raadzaam om statistieken te bekijken die zodanig zijn opgesteld dat ze u voetbaltrends en de diverse mogelijke uitslagen van een wedstrijd laten zien. Check bijvoorbeeld SoccerStats247.com als bron voor dagelijkse voetbalwedstrijden, live scores, statistieken en wedstrijdtrends van over de hele wereld, van grote toernooien zoals de Champions League of het WK voetbal, tot lokale evenementen waaronder nationale competities zoals de Pro League of Cup. Deze website presenteert de grote hoeveelheid info en voetbalstatistieken op een overzichtelijke wijze, waardoor het zeer eenvoudig wordt om te zien wat de beste wedopties bij de verschillende wedstrijden zijn.

Conclusie

Na het lezen van deze gids beschikt u over basisinformatie waarmee u kunt beginnen met het wedden op voetbal. Met eenvoudig te volgen stappen, voorbeelden van wedquoteringen en weddenschapskeuzes voor voetbal, opties voor het online plaatsen van weddenschappen, geeft dit deel een antwoord op de vraag “Hoe op voetbal te wedden?” en biedt het een effectieve start voor elke nieuwbie bij het afsluiten van voetbalweddenschappen.